Kologa

About

Visie

Kologa wil bijdragen aan een maatschappij met waarden zoals...

Democratie

Een samenleving die een collectieve werkwijze promoot die het mogelijk maakt om goede beslissingen voor iedereen te nemen en die voor iedereen aanvaardbaar zijn.

Rijk aan diversiteit

Een samenleving die verschillen waardeert door middel van empathie, openheid en uitwisseling tussen gelijkwaardige mensen.

emancipatorische

Een samenleving die iedereen in staat stelt autonoom te zijn, en over de sleutels te beschikken om deze te begrijpen en actie te ondernemen.

Missies

Sensibiliseren

Mensen kennis laten maken met de realiteit van vluchtelingen en de problemen in verband met hun komst. Laten zien dat het mogelijk is om democratie en diversiteit in ons dagelijks leven toe te laten. Hoe? Door avonden te organiseren met getuigenissen, vergaderingen, vertoningen en debatten.

Laten ontmoeten

Huisgenoten en vluchtelingen in contact brengen, de eerste stappen van de relatie begeleiden. Hoe? Door individuele en collectieve bijeenkomsten.

Ondersteunen

Hulp bieden bij de komst van de nieuwe huisgenoot. Hoe? Door juridische en administratieve bijstand bij de huurovereenkomst, de domiciliering, de huurwaarborg, het behoud van sociale uitkeringen.

Sleutelen

De groep voorzien van slimme collectieve methodes ten dienste van het groepsleven. Hoe? Door s’ avonds opleidingsworkshops te organiseren.

Begeleiden

Een regelmatige opvolging waarborgen van elke groep op lange termijn, bemiddeling voorstellen in geval van moeilijkheden. Hoe? Door regelmatig contact op te nemen en conflictbemiddeling.

Wie zijn wij?

Samuel Halen

Een vraag over het project? Samuel, verantwoordelijke associatief partnerschap, beantwoordt uw vraag met plezier in het Frans of Engels.

Anaïs Powell

Een vraag over het project? Anaïs beantwoordt u graag in het Frans, Engels.